Øwre sier: Vi henger ikke med huet

Vi fikk tre omganger med god gammaldags grisebank i Halden på søndag. I morgen er det trening og på tide å nullstille seg. På lørdag møter Soon 2 trener Holsts gamle lagkamerater, og neste helg er det Varteig som står på menyen for A-laget.

I forrige sesong spilte Soon stort sett jevnt med alle lagene vi møtte, men Soon fikk også en del leksjoner fra den berømte innebandyboka i en del av kampene.

For de som ikke vet det så er innebandyboka en lærebok i hvordan man ideelt sett skal drive med, ja du gjetta nok riktig: Innebandy. Og her er vi ved et viktig punkt: Innebandy handler ikke bare om spill, teknikk og trening. Det handler også om å utvikle klubben på riktig måte.

Første regel i boka heter: Kontinuitet

Alt man foretar seg som klubb handler om å legge en plan, sette seg noen mål og jobbe etter dem. For Soons del handler den planen om å bygge opp en klubb med lag i divisjonssystemet for Herrer, samt aldersbestemte lag helt ned til G9.

Vi kan ikke forvente at vi skal ta en gjeng med gutter i slutten av tenåra og gjøre dem til innebandystjerner på 1-2-3. På søndag var vitne til en kamp mellom Halden og St. Croix G11-lag. På lørdagen var G9-laget deres i aksjon mot Greåker og Slevik.

Vår plan

Fra 2004 til 2008 var det ingen som spilte innebandy i Soon. Gamlegutta dro igang et «kompislag» da Fredrik Holst endelig slutta som Eliteseriespiller i Slevik. Første sesong ble en parademarsj gjennom 4. divisjon Østfold. Sesongen etter begynte det bra i 3.divisjon, men vi så raskt at vi manglet et viktig element: Spillere.

Å møte til kamper med 6 utespillere og en keeper er en dårlig idé. Rekruttlaget hadde allerede holdt på en stund, og flere av spillerne der fikk prøve seg på A-lagets treninger. Noen har vist seg å holde et så høyt nivå at de nå spiller fast på A-laget.

Men hva så med de andre? En vill idé ble kastet på bordet:

Hva om vi melder på rekruttlaget i 4. divisjon i år?

Unggutta, sultefora på kamper var klare – de skulle sågar rekruttere flere spillere. Så langt har gutta fått 4 kamper, en seier og tre tap er fasiten så langt. Egentlig bedre enn forventet.

Mot Rådes Old Boys fikk gutta basiskunnskap om spillets regler, bytter og taktikk. Siste periode vant de 4-1. Mot Halden var nok motet høyere en ferdighetene og gutta lærte at vi må ha minimum 2 rekker på til hver kamp. Seieren mot Larkollen var i så måte et klart svar på akkurat det. Tapet for Askim viser også at det bor mye i laget, og med en superkeeper på plass mellom stengene var det faktisk slik at vi var fullt på høyde med spillere med 10-15 års erfaring.

Veien videre

Det neste steget handler nå om å bygge opp grunnteknikk, spilleforståelse og et spillesystem for Soons innebandylag. Her vil fokus ligge på de unge spillerne på Soon 2 – gamlegutta vil «hæppe» og gjøre som de selv vil – de skal de få lov til.

Vi skal så i løpet vinteren og våren  bygge opp et rent juniorlag for spillere i alderen 14 – 16 (født etter 1996) og vi vil dra i gang et lag for barn i alderen 8 – 12, år målet er et G11-lag i løpet av 1-2 år.

Det er dette Soon IBK skal fokusere på – om vi skal være med og hevde oss på lengre sikt. At vi regelrett ble pissa på av Halden gjør oss bare bedre.