Tap i eget hus: Soon – Varteig: 3-9

«The botten is nådd» synger Timbuktu. Tap mot Varteig var vel ikke det som stod på agendaen, men i motgang er det som regel slik at alt som kan gå galt, det går galt.

Vi hadde alle forutsetninger for å gi gutta fra Sarpsborg-suburbia en leksjon i klikk-klakk-innebandy, finspill – ja vi kunne bydd opp til tango på parketten i Grevlinghallen.

Men når vi har 7 (eller var det 9) skudd i metallet og like mange 100% sjanser som vi enten setter rett på Varteigkeeper’n eller 2 centimeter utafor sier det seg at Murphy fikk rett igjen:

Alt som kan gå galt – går galt.

Fire i sekken

Første periode er ikke igang en gang før Soon ligger under med to mål. Varteigs keeper er allerede satt på prøve flere ganger. Mannen er stor og han blir fort varm i trøya. Soons mann – debutant på A-laget Truls Magnus Lindseth – får ingen god start på kampen da forsvaret glipper på nesten alle angrepene Varteig kjører på motstanderen (og det er vel fem eller seks stykker).

Soon klarer ikke å utnytte at Varteig ligger lavt, og når hjemmelagets spillere gang på gang mister ballen på vei fremover, eller slår «katastrofepasninger» som Varteigs løpere snapper opp er det ikke rart at det går som det går.

Varteig vinner perioden 4-0.

45 sekunder

Trener Holst holdt en klar tale i pausen:

«Ingen kamp er tapt før hele er spilt. Kan de score 4 på oss på en periode kan vi sette 6 på dem.»

Og tok 45 sekunder før Holst selv fant Pär Fridén og dermed var første redusering bak Varteigkeeperen.

Og så starter det som må være verdens merkeligste innebandykamp. Soon spiller til tider glimrende innebandy (noe fra den berømte læreboka), men det vil seg ikke. Enten er stengene der, og så har Verteigkeeperen (som har sluppet inn desidert flest mål i år) dagen over alle dager.

I løpet av perioden får bortelagets nummer 77 – Erik Johanson – 2 tominuttere. Men i overtall får Soon heller ikke sving på sakene.

At det da er Varteig som går opp til både 1-5 og 1-6 er jo typisk. De kjører på med kontringer når vi er i ubalanse, og scorer på det de får av sjanser.

Soon tar time-out for å forsøke å samle seg. Roger Sæther går inn i buret, selv om Lindseth ikke kan klandres for noen av målene, er det å bytte keeper en del av gamet. Funker det ikke med keeper A, prøver man med keeper B.

Hans Petter Kleven justerer i alle fall siktet mot slutten av omgangen og limer inn 2-6.

Likevel så kan man ikke være fornøyd med å bomme på så mange store sjanser som i denne perioden. Lagleder Øwre noterer rundt 20 skudd på mål for Soons del. Det at laget spiller med «skuldra over øra» bidrar heller ikke til at dette blir en periode der Soon går opp i føringen.

Perioden ender 2-2

Hodet må også med

Nok en pep-talk fra Trener Holst og Lagleder Øwre – Soon legger om til et «toppet» lag med ballsikre spillere og 2 innbyttere. Oppskriften gir oss mye høyere press, men stengene er på Varteigs side. Keeperen deres må ha trent vanvittig etter å ha sluppet inn 21 mål mot Sarpsborg 2 – for dette er jo en mann som stopper alt.

Symptomatisk nok så er det Vartieg som går opp i 2-7 etter nok en kontring. Deretter blir det mye press fra Soon, men skuddene blir blokkert, går utenfor, i klypene på Varteigs keeper eller i stengene.

Til slutt får «Soon hull på byllen» Hans Petter skyter lavt og Fredrik går på en styring. Ballen går i mål og det står 3-7 på tavla, det er 7 minutter igjen å spille – det er ikke umulig å hente det inn.

Soon presser derfor høyt på banen i håp om å vinne ballen for så å kunne score. Taktikken fungerer helt til man skal sette ballen i kassa…

Varteig kontrer inn 2 mål mens Soon resignerer.

Peridoen ender 1-3 til Varteig.

Frustrasjon å spore

«Det var Thanksgiving og Soon var i det gavmilde hjørnet. Vi spiller jo egentlig bra nok til å matche dette laget, men vi mangler rutine. Når vi heller ikke klarer å utnytte de sjansene vi får så har vi kun oss selv å takke» sier en frustrert Andreas Øwre etter kampen.

Kampfakta:

• Lag: Soon – Varteig
  • Serie: 2. divisjon Østfold Innebandykrets
  • Resultat: 3-9 (0-4, 2-2, 1-3)
  • Arena: Grevlinghallen
  • Dato:26/11 – 2011