Soon Innebandyklubb satser videre og bredere

For fire år siden var Soon Innebandyklubb kun et minne om noe som kunne ha blitt til noe stort. Klubben kunne ha lidd samme skjebne som mange andre idrettslag: blitt borte. Men et par gamle kamerater ville det annerledes.

– Først var planen å egentlig bare møtes en gang i uka for å trene litt og ha det hyggelig. Men så er det dette med konkurranseinnstinktet hos gutta da. Så vi meldte oss på i laveste divisjon i Østfold slik at vi slapp å kjøre så langt for å spille kampene våre. Slik oppsummerer Hans Petter Kleven det som ble første sesong for “nye” Soon IBK.

Det gikk som det måtte. Soon vant 4.divisjon og rykket opp. Året etter startet tidligere keeper i Soon, Jo Krohg, opp en treningsgruppe for gutter i alderen 14 -17 år. Laget eller gruppa, ble bare omtalt som “rekruttene”. Mange var innom, og mange forsvant ut, men et titalls gutter født i 1992 og senere har blitt, og i år fikk de lønn for strevet: Sitt eget Soon 2 med plass i 4. divisjon.

– Det var vel et være eller ikke være for klubben. Disse gutta hadde vært på trening i tre år, og enda så hadde de ikke spilt en innebandykamp. Så da Østfold Innebandykrets spurte om vi ville ha plassen til et lag som måtte trekke seg, fikk de et kontant ja, forteller altmuligmann i klubben Andreas Øwre.

Årets sesong har vært en slags opptur for klubben,  selv om resultatene ikke akkurat har vært mye å skryte av. Det har blitt mange stygge tap, men det har også vært en del lysglimt.

– Vi har til tider spilt jevnt med andrelagene til toppklubber som Sarpsborg, Slevik og Greåker. Dette er lag som bruker vår divisjon som treningsarena for de som banker på døra til eliteserien. Noen har gitt oss skikkelig “maling”, andre har vi gitt mer motstand enn det de regnet med. Men vi er ikke stabile nok, og de unggutta vi har på laget har tross alt ikke spilt innebandy på aldersbestemte lag, forklarer Soons spillende trener Fredrik Holst.

Rekruttlaget var i begynnelsen en dugnad, men etter fire kamper kom Soons gamle juniorkeeper, Truls Magnus Lindseth, på banen og tok tak.

– Med Lindseth har vi fått oss den treneren vi har hatt behov for. Han kan mye om innebandy, og har hjulpet oss mange steg i riktig retning, sier lagets kaptein Håvard Jørgensen.

Sammen med Lindseth har Jørgensen, Anders Skaarud og Johannes Kjærvik fullført Trener 1 utdannelsen i regi av Norges Bandyforbund. De skal alle jobbe som trenere for klubbens neste steg: Aldersbestemte lag for gutter og jenter.

– I første omgang starter vi opp et G15-lag for gutter født i fra 1997 til 1999. Vi har allerede 10-15 tenåringer som vil begynne treningen fram mot seriestart i oktober, forteller Andreas Øwre.

– Vi starter også opp et eget barneparti for jenter og gutter født etter i 2000 eller senere. Her er vi også avhengige av at en del foreldre kan ta tak og bidra i organiseringen. Vi ser jo hvilken entusiasme håndballklubben har klart å skape på den korte tiden de har vært “på banen”. Dette er også vår målsetting i løpet av de neste tre årene. Da håper vi å ha aldersbestemte lag for jenter og gutter i hele divisjonssystemet avslutter Øwre.

Har du lyst til å bidra er det bare å sende en mail til post@soonibk.no