Kabalen legges for Soon IBK

Soon IBK er i ferd med å bygge seg opp som bredde- og eliteklubb. Det betyr økt satsning på rekruttering av barn og unge samt etableringen av et eget G15-lag. For å få til dette har vi startet et proffesjonaliseringsløp i klubben. I løpet av 2012 og 2013 skal vi utdanne trenere, lagledere og dommere for fremtidig innsats i klubb, krets og forbund.

Fra trener 1 til trener 2

I løpet av våren skal Håvard Jørgensen, Anders Skaarud og Truls Magnus Lindseth fullføre Trener 2-utdannelse i regi av Norges Bandyforbund. De tre og Johannes Kjærvik fullførte Trener 1 i februar i år, og alle skal videre til Trener 2 på sikt.

– Vi må øke kunnskapen om både trening og spillet blant våre kommende A-lagsspillere. Å ha skolerte trenere er essensielt i denne sammenhengen, og en viktig bærebjelke i den kontinuitet vi legger opp til for klubben i årene som kommer. Dette sier spillende trener (og tidligere Elitespiller i årets Norgesmester Slevik) Fredrik Holst.

– Jeg syns det er gøy å få denne muligheten til å både bli en bedre spiller og en fremtidig ressurs i klubben sier Anders Skaarud, i det han legger på vei til en tøff helg med teori og praksis.

Anders Skaarud og Håvard Jørgensen vil fungere som trenere for klubbens G15-lag (gutter i alderen 13 – 16) som starter opp i august i år. Dette laget skal spille i 2. divisjon G15 i Østfold Innebandykrets.

Lagledere og dommere

Som et ledd i utviklingen av klubben vil Soon IBK også skolere og utdanne egne lagledere og dommere. Som lagleder får man ansvar for ett av klubbens aldersbestemte lag. Leder i Soon IBK, Andreas Øwre forklarer:

– Det er primært foreldre som ønsker å bidra som blir tilbudt kurs innen lagledelse. Forbundet vil etterhvert stille det som krav at lagledere og andre ressurser som «jobber fra sidelinja» har gjennomført et grunnkurs innen lagledelse for å kunne delta aktivt.

Alle klubber som deltar i seriespill plikter å stille med egne dommere. Lag som ikke stiller med dommere får bøter fra forbundet. Dette ønsker Soon IBK å gjøre noe med, derfor skal flere av klubbens eldre garde gjennomføre dommerkurs i regi av Østfold Innebandykrets før neste års sesong.

– Egne dommere er viktig, både fordi vi sparer rundt 10.000 kroner per år, og fordi vi tilfører klubben ettertraktet kompetanse, avslutter Øwre.