Soon IBK med to lag til Sommerbandy i Stavern

Neste helg arrangeres Sommerbandyturneringen i Stavern. Dette er Norges største 3 mot 3 turnering med godt og vel 60 lag fordelt på ulike klasser. Soon IBK stiller med to lag: Oldtimers og Sønner av Soon.

– Det har vært en intens oppkjøring mot turneringen de siste tre månedene. Etter serieslutt gikk vi over til å spille på liten bane med 3 mot 3 spillere. De to lagene har trent på offensive mønstre, defensive trekk og på avslutninger, sier Soons spillende trener Fredrik Holst.

Sommerbandyturneringen spilles utendørs på spesialdekke. Banene er på 24 x 12 meter, man spiller med tre utespillere og en keeper. Det er vanlig å ha to rekker som bytter løpende. Kampene varer i 12 minutter, og turneringen spilles først med puljespill og derettert i 1/8-dels, kvart, semi og finale.

– Oldtimers satser på å vinne finalen. Vi er tross alt det laget med mest rutine, mest pondus og den beste innstillinga. Vi er ikke med for å løpe og stresse. Vi er med for å hæppe, ta noen kremfinter og skyte når motstanderne minst venter det. Dette sier lagleder og Soons egen Zorroekspert Carsten Syvertsen.

Sønner av Soon er et lag bestående av flest rekrutter, noen ringrever og Onkel Øwre.

– Vi er med for å løpe motstanderne møre. Vi kan godt ligge under med tre mål etter 5 minutter, vi tar dem på kondisen uansett, sier lagets kaptein Johannes Kjærvik i en kort kommentar etter at Sønner av Soon slo Oldtimers 17 – 16 over 6 x 12 minutter på onsdagens trening.

Følg med på Soon IBK for oppdaterte resultater, bilder og annen moro!