Seier i årets første kamp: Selbak – Soon: 5-6

Så var sesongen i gang, og en spent gjeng dro ned til Kongstenhallen for å spille sesongens første av i alt tre møter mot Selbak. Det ble seier til Soon, og to fine poeng å ta med seg hjem. I tillegg fikk vi debut og comeback i en og samme kamp. En bra søndag var det!

Trener Håvard Jørgensen hadde komponert to gode rekker til denne kampen, og som reserver hadde han Stian Solbakk og Andreas Øwre. Sistnevnte styrer stort sett laget fra linja, men sier ikke nei til et innhopp dersom det er behov. Det ble kun Stian som fikk spilletid i dag, og det var Andreas helt komfortabel med.

Vegard Kjærheim  gjorde comeback i Soonsdrakta denne kvelden og gjorde det med bravur. Storspill og to scoringer var leveransen, etter kampen hadde han følgende kommentar:

– Vi vant!

1. Periode

Kampen starter med et voldsomt press fra Selbak, og kun en glitrende Wax Off i buret holder oss inne i kampen. Roger Sæther driver Selbak til vanvidd, gutta på laget driver Øwre til relativt høyt volum på coachinga, og etter hvert begynner spillet å sitte. Etter halvspilt periode kommer Torjus Ugland seg fri på høyresiden, han fyrer av et skudd mot keepers venstre hjørne, ballen treffer en Selbakspiller og går i mål. 0-1 og årets første mål er i boks.

Sju minutter er Sindre Sekkelsten på ferde, han setter opp Johannes Kjærvik som tar med seg ballen ned i høyre rundvant. Ballen passer han så tilbake til Sindre som kjører «snurring» med Selbaks backer og POFF i kassa. Klassescoring og 0-2 av vår hjemvendte kriger!

Selbak er farlig frempå ved flere anledninger men Kong Fredrik Holst styrer forsvaret, setter opp løperne og går på det ene løpet etter det andre. Mannen er 42 år, hjerteoperert, har «dykkesyke» og 4 jobber, likevel er han vel fortsatt blant de beste innebandyspillerne sør for Sinsenkrysset og nord for Glomma Papp.

Gamlegutta vil ikke være dårligere så når det står 19.28 på klokka bestemmer Kjærheim og Kleven seg for at nå er det på tide å komme inn i varmen til «Onkel Øwre». Klassisk «spella-balle-daaa» fra Kleven, vi ruller over Selbak og Kjærheim setter sin første for kvelden. Gøy å se at gamle karer fortsatt kan leke!

Vi går til pause på 0-3.

2. Periode

Soonsgutta starter andre periode der de slutta første. Hans-Petter Kleven er sugen på scoring og etter snaue to minutter får han en fin stikker fra Johannes Kjærvik, Petter’n sender to karer fra Selbak i pølsebua (eller det som kunne ha vært ei pølsebu om det var noen som hadde satt opp ei utpå der), og limer ballen utagbart til side for en frustrert Åsmund Pinås i Selbakburet. Det står 4-0 og vi er i den berømte flytsonen.

Selbak må framover og dermed kan vi gjøre det vi er gode på: kontringer. Det blir ikke bedre av at Kleven snapper et tilbakespill, tar med seg ballen diagonalt over banen og legger over til Kjærheim som kaster seg fram for å sette kula i kassa. Dagens mål, og en klar kandidat til årets scoring.

Selbak har tydeligvis fått nok av å bli pissa på i egen hall. De går rett i angrep og setter inn 1-5 femten sekunder etter det stod 0-5. Litt dårlig fokus er alt som skal til, og det ser ikke ut som om gutta er helt med de neste minuttene. Selbak reduserer til 2-5 etter en tellefeil i backrekka til Soon. Men und ett minutt senere er notoriske Kleven der igjen og snapper en ball, han drar av hele Østfold fylke og setter inn 2-6.

Soon vinner perioden 2-3.

3. Periode

Det starter med et heltent Selbak, men Soon er med på notene og holder stram defensiv organisering. Vi spiller til tider glimrende innebandy og Fredrik Holst har et kanonskudd i stanga. Skuddet er så hardt at ballen sprekker…

Men etter 43 minutter og 30 sekunder på halluret bestemmer gutta fra Soon seg for å ta det litt easy mot slutten. Da får man som fortjent og i løpet av ett minutt reduserer Selbak til 3-6 og 4-6.

Øwre tar time-out og gir klar beskjed om at vi tapte nok kamper på målstreken i fjor, dessuten så vinner vi kamper ved å tette igjen bakover. Det synker ikke helt inn, så etter 50 minutter går Selbak opp til 5-6.

Gutta tar hintet og laget jobber seg inn igjen. Håvard Jørgensen og Thomas Thorsen spiller tøft og presist i midten. Fredrik Holst styrer laget og vi er frampå ved flere anledninger, men nå går det meste mot oss. Thorsen pådrar seg en 2-minutter etter årets høyeste kølle, men Pär, Frode, Håvard og Fredrik rir stormen av.

Noen minutter senere får Selbak 2-minutter og vi er nære ved å sette inn enda en kasse, men Pinås er med på notene. Mot slutten blir Torjus spilt fri og alene mot keeper skal han sette kula opp til venstre, han treffer på innsiden og krysset, ballen spretter ned på streken og ut…

Men det holder og vi kan innkassere årets første topoenger.

Selbak vinner perioden 3-0.

Kampfakta:

  • Lag: Selbak – Soon
  • Serie: 2. divisjon Østfold Innebandykrets
  • Resultat: 5-6 (0-3, 2-3, 3-0)
  • Arena: Kongstenhallen
  • Dato: 23/9 – 2012
  • Tilskuere: 10
  • Dommere: Roy Kristoffersen og Trond Erik Olsen
  • Soons beste: Fredrik Holst
  • Selbaks beste: Joachim Haug

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply