Mulig årsbeste, endte med nok et tap

Det var ikke mye å si på hverken oppmøte/oppladning eller oppvarming til kampen mot Kongsten. Riktig nok manglet vi en del spillere, deriblant keeper Roger, dødsbackene Carsten og Johannes, samt senterne Dennis, Sindre og Fredrik (feber, eplekjekke mandler,  gammel og vondt i ryggen. spilte en periode), men vi ankom Borgehallen tidsnok til å få god følelse med både hall, dekke og vant.

Det at vi manglet noen spillere var egentlig bare en morsom utfording som ga noen nye spennende kombinasjoner. Jo, i målet, var nær ved å bringe Soon IBK inn i historiebøkene for å ha den mest rutienrte spilleren, dog var det noe usikkerhet rundt en annen kar som hadde spilt for noen sesonger siden. Men jo stilte opp og gjorde ingen dårlig kamp i buret. Frode og Pär ble splittet, og Frode tok senterrollen blant drøbaksgutta, Owe og Vegard. HP, Pär og Torjus skulle vise seg som en målfalrig og kombinasjonssterk sammensetning. Bak dannet Truls og Per G rutinen, mens Roffe og Håvard representerte det ungdommelige motet.

Kampen startet akkurat slik vi liker, og som de andre kampene ofte har startet. Med mål fra Kleven, som virkelig ser ut til å ha satt seg mål å vinne den interne poengligaen. Perioden fortsatte ikke helt som planlagt og etmåls ledelse ble fort til 3-1 til vertene i periode der vi hadde ballen mest, men Kongsten var giftige på kontringer og vi var gavmilde i oppspillsfasen.

Noen kloke ord ble sagt i pausen og vi var fast bestemt på å luke bort feilene og skjerpe både antall skudd og presisjonen på de. Om ikke alt ble ordnet på, vant vi alle fall perioden og skuddstatstikken. Vi hadde nok en «indianer» som ga Kongsten det målet  de trengte for å lede før siste perioden, 4-3.

Noen små justeringer ble gjort, PerG viket plassen på grunn av strekk og bare 90% kapasitet, undertegnede skrøt på seg 92% for å få spille den siste perioden som back. En periode vi dominerte stort fra start og etterhvert klarte vi også å få utligningen. Roffe gjorde årets oppspill/»unna-slag»/japp-redning/brytning, der han kastet seg og mens han fløy, mye bedre enn SAS gjør om dagen, gjennom lufta og klarerte ballen rett til egen spiller. HP fant etterhvert Pär som ikke lot seg be to ganger på volley. Nydelig og i kamp Vegards mål i første seriekamp, fort kan bli årets mål.

Etter 4-4 flyttet Kongsten litt høyere og vi selv var på langt nær fornøyd med uavgjort. Vi styrte fortsatt spillet, men Kongsten var giftige på kontringene. Nettopp en slik kontring kom med litt over to minutter igjen å spille. Roffe måtte stoppet den,  men antageligvis ureglementert. Jeg tipper han selv ville si at den var etter boka, dommerne ville være uenige og jeg selv. Jo jeg hadde vel gurgla i snorkelen. Usikker på hva det ble dømt for, men for meg så det ut som Roffe hentet ballen frem mellom bena på motspilleren, altså ikke noe å si på signalet.

Jo reddet straffen på glimrende vis, men i det påfølgende undertallet fikk tidligere Slevik-svenske, Niclas, satt et powerplay mål for vertene fra midtbanen. Til tross for stort trykk på slutten der blant annet Kjærheimen hadde en suser i kryssstanga, holdt Kongsten unna og stakk av med alle poengene.

Spillemessig en kjempebra kamp. Her var det rull både hit og dit. Dessverre ga det ikke nok uttelling denne gangen. Oppspillene var stort sett bra, men de gangene vi slurver, slurver vi skikkelig. Kongsten spiller på slurva bokstavelig talt og scorer 4 av sine 5 mål som følge av våre oppspill. Personlige feil i oppspillene ble påpekt under kampen også, men nå skal jeg ta meg sjøl i bananen og rette opp litt. For det er ikke bare de feilene som gjør at vi taper. De feilene fører til baklengs, men vi må ikke glemme alle feilene forover. Hadde vi satt de målene vi skulle hadde vi jo scoret mye mer enn 4 mål. For det er ikke til å legge under en stol at en dårlig avslutning og bommet mål er minst like stor tabbe. Det glemmer man stort sett i lagspill, fordi det ikke fører til baklengs. Men svarte banan gutter. Vi må sette mulighetene.

Vi har mye på gang og er et vannvittig bra lag. Det er veldig moro om dagen. Vil gjerne avslutte med sitere dattern min som etter kampen sa til meg/oss i garderoben.
Nå må dere begynne å trene 3 ganger i uken, dere taper for mange kamper

Til info lurte Kongsten gutta på om vi hadde lagt bort all fest og moro, for her var det tempo og kondis. Vi er på gang gutter. Takk til dommer og Kongsten for en herlig tone kampen gjennom. Da blir det moro for alle.

Mine stjerner denne gangen går til:

Hans Petter, umulig å komme unna karen som treffer på det meste denne sesongen. 3+1 når vi scorer 4 er helt greit.
Roffe, ofrer mye og litt til. Japp’en var en for historiebøkene.
Jo, stiller opp når det ser mørkt ut. Redder straffe og kommer i hoistoriebøkene.

Kampfakta

Kongsten – soon, Borgehallen 23/10-2012 5-4 (3-1, 1-2, 1-1)
Dommere: Jon Åge Meller og Per Westereng, meget bra dømt og herlig tone med lagene.
Soons lag:

Sjef: Fredrik Holst
Rød rekke:
Per Gunnar Toftner – Truls Larsen –Pär Fridén – Hans Petter Kleven – Torjus Ugland

Blå rekke:
Rolf Harald Solberg – Håvard Jørgensen – Frode Martinsen – Owe Lindén – Vegard Kjærheim

0-1 Hans Petter (Roffe)
——————————–
4-2 Hans Petter (Vegard) PP
4-3 Hans Petter (Roffe)
——————————–
4-4 Pär (Hans Petter)

Utv: Kongsten 1x2min,, Soon 1x2min

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply