Guts og nær glory i Zone Cup

Våre ivrige G01/02 grevlinger hadde ikke noe annet valg enn å stille klare til dyst i G00 klassen når Zone cup gikk av stabelen denne helgen. For en snau måned siden «avsluttet» vi sesongen med herlig matching i Sverige, denne helgen innledet vi neste sesong med en forsmak på som kreves for å hevde seg i G14 serien i året som kommer.

Og vi kunne ikke fått en bedre pekepinn enn det vi fikk i første kamp. Fredrikstad, som kan regnes som et av de 2-3 beste G00-lagene i Norge, stod klare på andre siden og de gikk kraftig tilverks. Vi vant riktignok første dropp og gikk direkte i angrep, men det tok ikke mer enn omtrent 20 sekunder før Fredrikstad hadde snudd Soons-amgrep til eget angrep og scoret. Tempoet var veldig mye høyere enn vi var vant med og det fysiske spillet likeså. Men gutta stod opp, gikk i kropp og viste vanvittig innstilling, selvom vi fikk så hatten ikke var i nærheten av å passe. For det var passe de gjorde. Sentringer fra forsvar til angrep. Vi fikk en leksjon vi kan lære mye av. Når det er sagt så gikk gutta tøffere og tøffere i dueller mot eldre gutter. De blødde virkelig for drakta og det de leverte var jeg stolt av, tross stortap. Om Fredrikstad går hjem å vinner turneringen blir jeg langt fra overasket, dette var et godt lag.

stini

Lørdag var det blanke ark og nye muligheter. Vi skulle opp mot G00 laget til Pors Mosquitos. Om de var Mosquitos, var vi knott, men vi var hissige og klare til å gi myggen juling. Etter første periode stod vi fortsatt med blanke ark, altså 0-0, etter at vi startet flott og hadde mye godt spill og skapte mange sjanser i starten, og slapp myggen inn i teltet mot slutten av perioden. Coach Larsen og kanskje spesielt coach Holst var ikke helt fornøyd med at myggen fikk forsøke såpass mange stikk mot slutten, derfor ble det peppet i pausen. Peppen ga frukt fra start i andre og siste periode. Er det blodsugende mygger ikke liker er det frukt, og Grevlinger ser vel aldri mygg som noen trusler. For knott ble til Grevling, og vi dominerte store deler av andre periode. 1 – 0 ble til 2 – 0, og dermed ble vi de siste minuttene litt for opptatt av å holde på ledelsen og spillet falt litt i kvalitet, men vi fortsatte å blø for drakta. En herlig 2-0 seier ble et faktum og vi kunne symbolsk legge ned buret. Stolte trenere og lagleder kunne bare bøye seg i støvet for alle mann. Herlig innstilling og lagånd. Grattis gutter, denne var veldig fortjent.

markus

stengt

stengt1

Dagens andre kamp gikk nærmest på natta. Og det kunne virke som gutta faktisk hadde sovnet litt. Både en og to i sekken før lagledelsen tok time-out allerede 3 minutter ut i kampen. Den hjalp for nå kom grevlingene ut fra hiet. Tøffere i kroppen og høyere i presset. Fortsatt ikke like høyt som «gameplan», men likevel bra. Vi fikk inn et par kasser, men de store kutta fra Ull/Kisa hadde mye fint spill og god fart i kropp og bein. Vi tapte tilslutt kampen som kunne tatt oss til sluttspill med 6-2, men gutta har ingen grunn til å henge med hodet. Her var det innsats og mange herlige prestasjoner. På en bittelitt bedre dag, eller natt om du vil, kunne vi hamlet opp med disse gutta.

duell

Alt i alt er lagledelsen strålende fornøyd med det gutta leverte i sine første kamper mot G14-lag. Vi er i gang med å spille der vi hører hjemme og gleder oss til fortsettelsen. Stolt av det Grevlingene leverer mot knallgod motstand. Spesielt fornøyd med at vi tok tredjeplassen i gruppen, selvom vi gikk glipp av et avansement, som faktisk ikke var så langt unna. Forøvrig oppførte alle mann seg eksemplarisk både på og utenfor banen.

kompiser

lag