Tjuvstartet sesongen med landslaget

Skoleferien er nesten over og vi som er glad i å løpe etter ball med kølla i hånda, har kjent en viss kløe etter å få kommet i gang. Det norske herrelandslaget har jo hentet inn landslagssjefen fra Son, og da de hadde samling i helgen tok de turen til Grevlingen for å teste den fysiske formen. Gledelig var det at de inviterte med våre lovende unggutter til å overvære og delta på deler treningsøkta. Dette var nok garantert stas for gutta, og de var ikke snauere enn å fortsette treningen etter at landslaget hadde pakket snippen og reist hvert til sitt. Takk til Andre Sveen og Innebandylandslaget for at vi fikk være med.Hele 12 av våre spillere fra G01/02 fant veien til slalombakken denne søndagen. Det ble  noen skikkelige drag opp bakken og kanskje mest interessant var det å høre på en inspirerende og ærlig landslagssjef. Etter litt lunsj i Slalombakken, takk til Son Slalomklubb. Les mer om landslagets samling i Son.

IMG_9648_1

Vi fortsatte økten inne i Grevlinghallen, der vi takket være velvilje fra Vestby Kommune fikk adgang til tross for at hallen først åpner kommende uke. Det ble morotrening og litt justering av passninger og skudd. 1.5 time var lenge nok for de fleste.

DSC00982_1  DSC00989_1

Takk også til HSV Fotball for å legge til rette for garderober samt Karin og Tove for mat. Nå er vi endelig i gang igjen.

IMG_9650_1

IMG_9652_1

Avslutningsvis har vi fått noen råd, kloke vurderinger av hva som må til for å nå langt og hva man tror om landslaget fremover fra noen av landslagsspillerne. Vi takker:

Sverigeproff og landslagsspiller Daniel Gidske, Mullsjø AIS (t.v for Kasper):
Jeg tror det viktigste i den alderen er at man har en bra treningsmengde. Trenger ikke bare være innebandy, men gjerne andre ting også slik at man får variert trening. Jeg spilte fotball og innebandy på ganske høyt nivå til jeg var i 15/16 års alderen. Man skal selvfølgelig ha det gøy også. Selv trente jeg 7-8 ganger i uka med innebandy fra jeg begynte på vidregående (da sluttet jeg på fotball da det ikke gikk å kombinere). Fysikk er uten tvil viktig i innebandy, men det skal være rett fysikk også. Ikke bare maksstyrke, men eksplosivitet etc. Jeg hadde personlig ikke veldig mye fokus på det når jeg var mindre, det har jeg jobbet mye med nå de siste årene. Kondisjon har jeg på en annen side vært opptatt av. Veldig viktig om man skal ha ork til å gjøre alle eksplosive løp. Var også opptatt av det tekniske og taktiske i tidlig alder.

Jeg kjenner ikke Andre fra tidligere (annet at jeg har møtt han mange ganger), men førsteintrykket er at han er seriøs og vil ta Norge videre i den utviklingen som vi har startet på. Utifra det lille vi har pratet sammen så synes jeg han har mange gode ideer. Gleder meg til fortsettelsen.

Forskjellen på norsk og svensk innebandy er enorm på alle måter. Sverige er rett å slett bedre på alt. For at fler skal nordmenn skal hevde seg i sverige trenger vi endre vår treningskultur. Det holder ikke trene 3 ganger i uken å være fornøyd med det. Det holder hvis du vil spille norsk eliteserie, men ikke når det kommer til internasjonalt nivå. Vi har langt igjen til Sverige og Finland, men håpet er jo at vi kan nærme oss 3-4 plassen. Det krever at vi har en gjeng som er treningsvillige og som ønsker legge ned den jobben som kreves for å bli litt bedre. Son var veldig bra! Slitsomt, men bra.

Sandnes keeper og landslagkeeper Trond Vervik (t.h. for Mikal):
Jeg vil si at de viktigste faktorene for å nå langt er vilje, engasjement og det å ville bli bedre hele tiden. Har man viljen og engasjementet, så er man alltid på trening og kamper. Det er der man utvikles. Disse faktorene har virket på meg og også andre har jeg sett. Samtidig må man være seriøs og trene på egenhånd. Skal man nå langt må man ha en grunnleggende form/fysikk. Fysikken er viktig, spesielt på landslagsnivå. Er man ikke godt trent så henger man ikke med internasjonalt, enkelt og greit. Skal man være aktuell for et landslag så må det forventes at hver enkelt holder seg i den formen som kreves!

Mitt inntrykk av Sveen er veldig bra, han virker som en veldig seriøs trener og det virker som han har en klar plan for hva som skal til for at Norge og norsk innebandy skal ta det neste steget. Det med et rekruttlag virker veldig spennende og det tror jeg vil slå positivt ut for fremtiden. En veldig spennende tanke!

Takk for lykkeønskninger. Vi (Sandnes) går for å holde plassen, kanskje vi kunne sjokkert innebandy Norge med en sluttspill plass også. Jeg koste meg veldig i Son selv om det var hardt og slitsomt, veldig fin plass!