Fortsatt ubeseiret

Med Halden stående på motsatt side og et lite men forventningsfullt publikum, var det duket til nok et oppgjør på parketten i Grevlingen. Før kampen ble det terpet på at vi ikke skulle fortsette med gamle synder. Det skulle ikke være noen nødvendighet å ligge bak i målprotokollen allerede da. Julaften startet showet i årets beste periode så langt. Han kjempet til seg ballen bak mål og rundet ut foran og satt den sikkert. Like etter økte HP med et lekkert HP-skudd i vinkelen. Fredde plusset på med to til og Kungen ett. Perioden endte 5-1 etter mye flott angrepsspill og fokusert og godt forsvarsspill.

Etter en litt famlende start på den andre perioden fikk vi ytterligere tre mål, men så kom Halden til større og større sjanser. De reduserte flere ganger og vant perioden fortjent 4-3. Vi rotet med det meste i andre perioden.

Den siste perioden startet som den andre. Dårlige markeringer, like kommunikasjon osv. Men så tok vi oss sammen. Resten av perioden var om ikke overlegne, et par hakk bedre enn Halden. Vi spilte oss til mange gode sjanser og scoret også flere fine mål.

Vår ubeseirede coach, som denne gangen var tøffere på banen enn på benken, oppsumerte kampen slik:

Bra gutta, vi vant. Igjen var det en glede å se Hebbe jobbe. Liptak var tilbake og holdt bra nivå, moro. Owe og Fredrik er så målkåte at man bør skrive eget kapittel om de to, men det er helt greit når de scorer mål. Mye bra spill på begge løperrekkene. Vi kan forsatt prate mye mer.

Vi har vel i snitt trent på dette i snart 30 år. Pål fikk prøve seg og det var bra. Litt å lære når det gjelder Soon sitt spesielle spillemønster, men en helt akseptabel debut. Da er det bare å legge beina høyt, tøye ut leggkramper og ta en øl, et bra tips for å få ned pulsen.

Carsten er nå oppgratert til bra trent og kampklar. Han hadde noen løp hjemover som vi ikke har sett på 10år, meget moro.
Banens beste: Fredrik
Beste debutant: Liptak
Jobber’n: Hebbe

Kampfakta
Soon-Halden 14-7 (5-1, 3.4, 6-2)

Res Mål Pass Situasjon
1-0 Carsten
2-0 HP Truls
3-1 Fredrik Truls
4-1 Owe Fredrik
5-1 Fredrik Owe
6-2 HP Truls
7-2 Fredrik Owe
8-2 Fredrik Owe
Utv Hebbe Nikk
9-6 Owe Fredrik
10-6 Carsten
11-7 Per Carsten Egentlig motsatt
12-7 Carsten Liptak
13-7 Owe Fredrik
14-7 Owe Hebbe

Dommer: Arnt Inge Nilsen. Fikk en snill kamp å dømme, men gjorde det bra.

1 Kommentar

 1. >La meg være første til å gratulere fisker’ne med en strålende kamp. Dette var deres kamp. En oppvisning i målteft.

  1/3 (1/4 i siste omgang) av kjempene slet med sviktende form, og en prestasjon langt under pari. En tung dag på jobben, kan man si, noe pluss/minus statistikken for undertegnede viste med klarhet. Med 14 – 7 i målprotokollen er det rett og slett for dårlig å ende opp med break-even på pluss/minus-kontoen.

  I febrilsk søken etter lyspunkter, gledet jeg meg i hvert fall til å kikke på poengstatistikken hvor jeg for en gang skyld skulle bli bokført med 2 poeng i samme kamp. Men, akk, hva finner jeg? Jeg er frarøvet halmstrået, mitt klamrende bevis på at kampen tross alt ikke fortonet seg som en helsvart aften for undertegnede.

  Jeg står igjen ribbet for pass. Riktignok ”fikk” jeg et mål av Carsten, men til hvilken pris? 2 pass? Finnes det rettferdighet i det da? Hvis pass teller like mye som mål, er jo dette et høylyst ran for åpen gate! Understreker at Carsten ikke har stått for ranet, at han like fullt føler seg robbet i og med at han fikk en pinne mindre i målprotokollen i bytte mot en pinne mer i passprotokollen. Så hvem stakk av med 2. passet mitt?

  Så, så, ikke så mye å grine for, sier kanskje dere. Tross alt, 2 av 28 utdelte poeng tilsvarer jo ikke mer enn et bidrag på skarve 7%. Igjen under pari sammenligner vi med den prosentvise andelen en spiller utgjør av en 11-mannstropp (som er 9% for de som har glemt kalkulatoren hjemme). Men dette blir meningsløs tallsjonglering i denne sammenheng. For en kjempe som vanligvis kun er representert på poenglisten som bunnfyll, og som også den gang sikkert fikk ”tildelt” et mål han ikke selv lagde, så er det viktig at sannheten kommer frem.

  Men vil sannheten noen gang komme frem? Kamprapporten er sendt inn. Mine 2 skarve poeng er blitt halvert til ett. Tallene er risset inn i den offisielle poenglisten – bautaen, sannhetens vokter. Et hvert forsøk på selvpåberopelse, subjektiv poengføring eller, som i mitt tilfelle, å forkynne den egentlige sannhet, vil ubønnhørlig bli avvist eller i verste fall møtt med hån og latterliggjøring.

  Tilbake til hva et skarve poeng har å si: Ettermæle. Skal denne godt erfarne kjempen for alltid tilhøre bunnfyllet i ”innebandyens skatteliste” – de uten formue – eller skal han endelig riste av seg poengspøkelset som har hjemsøkt han sesong etter sesong? Med få sesonger igjen av proffsirkuset, er kanskje dette den ideelle sesongen å klatre oppover adelskalenderen. Nei, det ene poenget alene vil aldri kunne bringe meg opp blant poenghøsternes Olav Thon, men så ble vel heller aldri Olav Thon ilagt toppskatt på 50% fra 2. og 3. krona.

  Så finnes det en ligningsnemnd og klage dette inn for? Finnes det noen redningspakker for oss i poengnød? Eller er poenget tapt for evig og alltid, som et dårlig lån i et overopphetet marked? Hvis noen besitter kontakter, inn til innebandyens Gjerdrem, ta dette gjerne opp i lukket møte. Men hold for all del pressen unna. Hvor fort blir ikke gode intensjoner og ærlige hensikter misoppfattet eller skandalisert av media? Det siste jeg vil er å bli stemplet som talltrikser. Ettermæle. Da får poenget heller være tapt.

Leave a Reply