Tall & tull

Det er mange tall som svirrer rundt om dagen. La oss begynne med laget. Vi leder serien, men har en kamp mer spilt enn våre nærmeste konkurrenter. Etter 3 kamper har vi bare seire og scoret småpene 45 mål. For de som har litt matte i huet, blir det ett snitt på 15 mål pr. kamp. Dessverre har vi sluppet inn litt for mange. 19 mål baklengs, gir ett snitt på 6,33.

Det gjør at vi er nær ved å rettferdiggjøre den legendariske kommentaren fra den like legendariske Soon’s trener’n Terje Steen. Hvem husker vel ikke da Herr Steen passerte benken til Strømmen mens de spilte kamp i divisjonen over oss. Han pirket en av gutta på skuldern og sa til han. «Vi vinner aldri med mindre enn ti mål» Da han ble spurt om hvem vi var, svarte han kjekt, «Vi er Soon og vi skal møte dere i semi’n på Akershuscup». Det hører med til historien av vi selvfølgelig vant kampen.

Det positive så langt er at vi er glade gutter. 2x2min på tre kamper tyder på det. I de to undertallene har vi ikke sluppet inn mål, men scoret ett. Vi har fått med oss 3 overtallsspill og scoret på to av dem. Også dette er gode tall.

Indivduelt er det geldelig med fire spillere blant de ti beste i serien etter to runder; Fredde (1), HP (3), Julaften (8) og Owe (10). Hele åtte spillere har scoret, bare Roger (keeper), Liptak, Hebbe og Junior mangler. Tar vi med poeng er det bare Junior som mangler dette, men han har også spilt minst så langt. På pluss minus siden er det Mannen med Ljåen som har vært dominerende. Vi ser da bort Roger’n som er på banen hele tiden. Larsen har hele +19. Han er også den av kjempene i klubben som har samlet mest poeng. 1 mål og 6 pass er bra.

Av fiskerne er det en som har stukket litt i fra. 11 mål og 11 pass gir en ledelse på 8 poeng for Fredde. Bak følger Kungen, som har en kamp mindre spilt. I den kampen han ikke spilte sanket Fredde 9 poeng. Kungen sniker seg med andre ord innpå.

Gledelig er det også at vi har hatt en økning i antall tilskuere på hele 15%. Men vi ønsker flere. Få med dere folk, fortell om hvor gode vi er, og hvor flotte legger vi har.

Jeg legger også til den fantastisk gode «Anonyme» kommentaren vi har fått inn etter vår siste kamp. Den må leses 😉

La meg være første til å gratulere fisker’ne med en strålende kamp. Dette var deres kamp. En oppvisning i målteft.

1/3 (1/4 i siste omgang) av kjempene slet med sviktende form, og en prestasjon langt under pari. En tung dag på jobben, kan man si, noe pluss/minus statistikken for undertegnede viste med klarhet. Med 14 – 7 i målprotokollen er det rett og slett for dårlig å ende opp med break-even på pluss/minus-kontoen.

I febrilsk søken etter lyspunkter, gledet jeg meg i hvert fall til å kikke på poengstatistikken hvor jeg for en gang skyld skulle bli bokført med 2 poeng i samme kamp. Men, akk, hva finner jeg? Jeg er frarøvet halmstrået, mitt klamrende bevis på at kampen tross alt ikke fortonet seg som en helsvart aften for undertegnede.

Jeg står igjen ribbet for pass. Riktignok ”fikk” jeg et mål av Carsten, men til hvilken pris? 2 pass? Finnes det rettferdighet i det da? Hvis pass teller like mye som mål, er jo dette et høylyst ran for åpen gate! Understreker at Carsten ikke har stått for ranet, at han like fullt føler seg robbet i og med at han fikk en pinne mindre i målprotokollen i bytte mot en pinne mer i passprotokollen. Så hvem stakk av med 2. passet mitt?

Så, så, ikke så mye å grine for, sier kanskje dere. Tross alt, 2 av 28 utdelte poeng tilsvarer jo ikke mer enn et bidrag på skarve 7%. Igjen under pari sammenligner vi med den prosentvise andelen en spiller utgjør av en 11-mannstropp (som er 9% for de som har glemt kalkulatoren hjemme). Men dette blir meningsløs tallsjonglering i denne sammenheng. For en kjempe som vanligvis kun er representert på poenglisten som bunnfyll, og som også den gang sikkert fikk ”tildelt” et mål han ikke selv lagde, så er det viktig at sannheten kommer frem.

Men vil sannheten noen gang komme frem? Kamprapporten er sendt inn. Mine 2 skarve poeng er blitt halvert til ett. Tallene er risset inn i den offisielle poenglisten – bautaen, sannhetens vokter. Et hvert forsøk på selvpåberopelse, subjektiv poengføring eller, som i mitt tilfelle, å forkynne den egentlige sannhet, vil ubønnhørlig bli avvist eller i verste fall møtt med hån og latterliggjøring.

Tilbake til hva et skarve poeng har å si: Ettermæle. Skal denne godt erfarne kjempen for alltid tilhøre bunnfyllet i ”innebandyens skatteliste” – de uten formue – eller skal han endelig riste av seg poengspøkelset som har hjemsøkt han sesong etter sesong? Med få sesonger igjen av proffsirkuset, er kanskje dette den ideelle sesongen å klatre oppover adelskalenderen. Nei, det ene poenget alene vil aldri kunne bringe meg opp blant poenghøsternes Olav Thon, men så ble vel heller aldri Olav Thon ilagt toppskatt på 50% fra 2. og 3. krona.

Så finnes det en ligningsnemnd og klage dette inn for? Finnes det noen redningspakker for oss i poengnød? Eller er poenget tapt for evig og alltid, som et dårlig lån i et overopphetet marked? Hvis noen besitter kontakter, inn til innebandyens Gjerdrem, ta dette gjerne opp i lukket møte. Men hold for all del pressen unna. Hvor fort blir ikke gode intensjoner og ærlige hensikter misoppfattet eller skandalisert av media? Det siste jeg vil er å bli stemplet som talltrikser. Ettermæle. Da får poenget heller være tapt.