Seier i første hjemmekamp: Soon – St. Croix: 7 – 6

Et heltent Soon IBK gikk på banen for å møte Fredrikstadlaget St. Croix til sesongens første innebandykamp i Grevlinghallen. Det ble en tett og til tider meget hard batalje der Soon til slutt vant 7-6.

St. Croix kommer ikke fra karibia men fra Fredrikstad. Navnet har de fra en av bydelene i Østfoldbyen der nede hvor Hvalerøyene møter Glomma. Et relativt ungt lag med en lagledelse som har som mål å gjøre det bedre denne sesongen enn i fjor. Soon består av en mix av gamle ringrever og et stadig voksende antall unge talenter fra klubbens eget rekruttlag.

1. periode

Kampen startet med et klart press fra St. Croix, men Soon hang godt med de første minuttene. Og målet som vi har hatt en tendens til å slippe inn tidlig kom aldri. I stedet festet Soon etterhvert et godt grep om spillet og produserte ettehvert et par gode sjanser. Soons sisteskanse viser meget gode takter i åningsminuttene, noe som tydeligvis smitter over på laget.

Etter 4 minutter dribler Hans Petter Kleven av hele forsvaret til St. Croix og legger en lekker tversoverpasning som Rolf Harald Solberg setter kontant i mål.

Et par minutter senere er Frode Martinsen alene med St. Croix’ keeper, desverre går skuddet i stanga og ut. der burde Soon ha ledet 2-0.

Kampen fortsatte i samme tempo, men Soons forsvar ledet av kaptein Truls Larsen og Fredrik Holst ryddet opp i egen sone samtidig som de også serverte angrepet med gode baller og pasninger. I det trettende minutt får Soon straffe. Denne brenner dessverre Holst. I det påfølgende overtallspillet klarer ikke Soon å sette den viktige 2-0 scoringen.

I sluttminuttene glipper det for Soon to ganger og St. Croix reduserer til 1-1 og går opp til 1-2 rett før uret viser 20 minutter.

• Perioden ender 1-2 til St. Croix.

2. periode

Droppen vinner Sindre Sekkelsten, han tar med seg ballen og runder St. Croix’ bur og setter inn reduseringen «kjøkkenveien». Da stod det 12 sekunder på tavla. Den neste droppen vinnes også denne gangen er det Rolf Harald Solberg som serverer Hans Petter Kleven og 1-2 er snudd til 3-2 på 38 sekunder.

Resten av omgangen blir en tøff og jevnt batalje der St. Croix reduserer til 3-3 etter 11 minutter. Soon går rett i angrep og går opp til 4-3 41 sekunder senere. Nok en gang er det Solberg (mål)  og Kleven (pasning) som er på ferde. Fem minutter senere reduserer St. Croix igjen og lagene går til pause på stillingen 4-4.

• Perioden ender 3-2 til Soon.

3. periode

Tredje periode starter i samme tempo som de to foregående, men Soon henger godt med og keeper Roger Sæther fortsetter å storspille. Det som kommer av skudd blokkeres, snappes eller pareres mesterlig. Dette frustrerer spillerne fra St. Croix og det blir en del ufinheter i spillet, uten at det får så mye å si.

Etter to og et halvt minutt snapper Pål Opsahl opp en ball, denne legger han rett inn foran mål der evigunge Kleven dukker opp og setter inn 5-4. Flott forarbeid av Opsahl som virkelig har vokst seg inn på Soons A-lag denne sesongen.

Evigunge Holst  vil ikke være dårligere og på et frislag går han opp og legger en smyger til Kleven som kan kvittere for dagens 3 nettkjenning. På benken har lagleder og 2. keeper Andreas Øwre like høy puls som gutta når 6-4 er et faktum. I de påfølgende minuttene får både Soon og St. Croix utvisninger. Soon klarer til slutt å få overtallsspillet til å sitte og 7-4 er et faktum.

I de neste minuttene blir det mye tøft spill, og en del protester fra St. Croix fører til at Soon spiller i overtall 5 mot tre. På merkelig vis klarer St. Croix redusere med 3 mann på banen.

Reduseringen setter en støkk i slitne Soonsspillere, men en timeout fra St. Croix gir oss muligheten til å legge en plan. Det holder i omtrent to minutter. En tellefeil i hos Soon gjør at St. Croix’  nummer 24 kan prikke inn 7-6 med 26 sekunder igjen å spille.

Soon rir stormen av og årets første to-poenger er et faktum.

• Perioden ender 3-2 til Soon.

Kampfakta:

• Lag: Soon IBK – St. Croix
  • Serie:  2. divisjon Østfold Innebandykrets
  • Resultat: 7-6 (1-2, 3-2, 3-2)
  • Arena: Grevlinghallen, Son
  • Dato: 12/10 – 2011